Lunch menu
poniedziałek
zupa grzybowa z makaronem risotini
domowy kotlet mielony / puree ziemniaczane / zasmażana marchewka
lub placki ziemniaczane nadziewane trocią / mieszane kruche sałaty / śmietana
wtorek
kapuśniaczek na rosole z warzyw
drobiowa duszona wątróbka / cebula / majeranek / kopytka / surówka z chrupkiego kalafiora / koperek
lub pomidor z pieca / nadzienie z kaszy kuskus i mozzarelli / rukola
środa
krem z marchewkowo – dyniowy z imbirem
eskalopki z indyka / sos tymiankowy / kasza jęczmienna / duszone warzywa
lub ragout z duszonymi warzywami / boczniak / kasza jęczmienna
czwartek
szczawiowa z jajkiem
domowy devolay / opiekane ziemniaki / salsa fresca z pomidorów i cebuli
lub stek z selera / oliwa z kolendrą / opiekane ziemniaki / salsa fresca z pomidorów i cebuli
piątek
lekko pikantna zupa z czerwonej soczewicy
kotlety rybne / brokuły z chrupiącymi pestkami / risotto
lub zielona sałatka: szpinak, brokuły, płatki migdałów / ser pleśniowy / pomidorki koktajlowe / dressing czosnkowy