Our events

Lunch menu

7 - 11 września

poniedziałek

zupa grzybowa z makaronem risotini

domowy kotlet mielony / puree ziemniaczane / zasmażana marchewka

lub placki ziemniaczane nadziewane trocią / mieszane kruche sałaty / śmietana


wtorek

kapuśniaczek na rosole z warzyw

drobiowa duszona wątróbka / cebula / majeranek / kopytka / surówka z chrupkiego kalafiora / koperek

lub pomidor z pieca / nadzienie z kaszy kuskus i mozzarelli / rukola


środa

krem z marchewkowo – dyniowy z imbirem

eskalopki z indyka / sos tymiankowy / kasza jęczmienna / duszone warzywa

lub ragout z duszonymi warzywami / boczniak / kasza jęczmienna


czwartek

szczawiowa z jajkiem

domowy devolay / opiekane ziemniaki / salsa fresca z pomidorów i cebuli

lub stek z selera / oliwa z kolendrą / opiekane ziemniaki / salsa fresca z pomidorów i cebuli


piątek

lekko pikantna zupa z czerwonej soczewicy

kotlety rybne / brokuły z chrupiącymi pestkami / risotto

lub zielona sałatka: szpinak, brokuły, płatki migdałów / ser pleśniowy / pomidorki koktajlowe / dressing czosnkowy