Menu lunchowe
poniedziałek
zupa jarzynowa z koperkiem
kurczak z grilla / tagliatelle z warzywami / sos z pleśniowym serem Lazur
lub tagliatelle z warzywami / oliwa z oliwek / ser mozzarella
wtorek
szczawiowa z jajkiem
bitki wieprzowe / sos pieczarkowy / puree koperkowe / kruche sałaty z dressingiem
lub kotlet z czerwonej fasoli / sos pieczarkowy / kruche sałaty z dressingiem
środa
krem z kalafiora z mlekiem kokosowym
pieczony udziec z indyka / młode ziemniaki / surówka z marchewki i jabłka z kwaśną śmietaną
lub sałatka Tabbouleh z kaszą kuskus / letnie pomidory / ogórek / cebula / czosnek / mięta / cytryna / natka
czwartek
lekko pikantna zupa z ciecierzycą
karkówka pieczona w musztardzie francuskiej / sos własny / kasza gryczana / buraczki na zimno
lub naleśniki ze szpinakiem i serem / suszony pomidor / czosnek / dip śmietanowy
piątek
chłodnik ogórkowy ze szczypiorkiem
dorsz w parmezanie / ziemniaki w ziołach
z pieca / młoda kiszona kapusta
lub brokuły w cieście ziołowym / ziemniaki w ziołach z pieca / kruche sałaty z dressingiem