Menu lunchowe: 15 - 19 czerwca
▶️ poniedziałek, 15 czerwca
zupa pomidorowa z makaronem orzo
schab pieczony w ziołach / sos z boczniaków / młode ziemniaki / kalafior /
lub kotlet jajeczny / sałata z rukoli / pomidor/awokado
▶️ wtorek, 16 czerwca
krem z groszku z pestkami dyni / mus żurawinowy
siekany stek wołowy / sos cebulowo – tymiankowy / puree ziemniaczane / colesław z młodej kapusty
lub sałatka z komosy ryżowej / kozi ser / pomidor / ogórek / dip ziołowy
▶️ środa, 17 czerwca
botwinka z jajkiem
kurczak piccata / lekko pikantny sos różowy / risottini / letnia sałata z sosem winegret
lub risottini z grillowanymi warzywami / świeży szpinak / pestki słonecznika
▶️ czwartek, 18 czerwca
zupa ogórkowa z koprem i kwaśną śmietaną
tagliatelle w sosie Alfredo / grillowany indyk / pieczarki / suszone pomidory / ser Grana Padano
lub tagliatelle na oliwie z oliwek / pieczarki / suszone pomidory / ser Grana Padano
▶️ piątek, 19 czerwca
krem szpinakowy / mus serka topionego
dorsz w chrupiącym panko / młode ziemniaki / sałata z sosem winegret
lub tortilla z wędzoną trocią / warzywa / sos winegret