Tydzień Kuchni Polskiej
Przed nami kolejna edycja kulinarnego święta – Tygodnia Kuchni Polskiej!
Festiwal promuje tradycyjną kuchnię polską, zachęcając do odkrywania polskich smaków w różnych jej obliczach i trwa w dniach 3-26 listopada. Rezerwować możecie już teraz!
Czekają na Was dwa zestawy:
Menu A w cenie 69 zł: krem z cukinii, chrupiące placki ziemniaczane zapiekane z mozzarellą, marynowanymi pieczarkami Portobello, suszonymi pomidorami i rukolą, domowy jabłecznik babci Ani z kruszonką i cukrem pudrem, podawany na ciepło z bitą śmietaną
Menu B w cenie 99 zł: żurek z jajkiem i kiełbasą, podawany z puree ziemniaczanym z chrzanem i majerankiem + wędzony ser z Podhala w panko, z sosem czosnkowym podawany z chrupiącą bagietką i mieszanymi kruchymi sałatami, tradycyjny kotlet schabowy na pół talerza, serwowany z puree ziemniaczanym z koperkiem i zasmażaną kapustą z Podlasia, domowy sernik Babci Ani z polewą czekoladową i musem malinowym.
Rezerwować możecie tu: https://tydzien-kuchni-polskiej.pl/restauracja-jas-i-malgosi
Zapraszamy!