Lunch menu
poniedziałek
żurek z jajkiem i pieczywem
pieczona polędwiczka wieprzowa / sos grzybowy / puree marchewkowo – ziemniaczane / koper / krucha sałata z kwaśną śmietaną
lub kotlet z cieciorki / puree marchewkowo – ziemniaczane / koper / krucha sałata z kwaśną śmietaną
wtorek
krupnik z koprem
kurczak piccata w sosie pomidorowo – imbirowym / złocisty ryż / grillowane kolorowe warzywa
lub risotini z warzywami / sos pomidorowo – imbirowy / mozzarella
środa
barszcz ukraiński ze śmietaną
trybowana udko kurczaka z pieca / kuleczki ziemniaczane noisettes / surówka colesław
lub medaliony z cukinii w cieście curry / sos czosnkowy / kruche sałaty
czwartek
zupa cebulowa z grzankami
indyk pieczony w ziołach / sos brzoskwiniowy / kładzione kluski / surówka z kapusty pekińskiej
lub kotlet jajeczny / kluski kładzione / surówka z kapusty pekińskiej
piątek
krem z dyni z musem kokosowym
tagliatelle z tuńczykiem / sos różowy / brokuły / suszony pomidor
lub sałatka z pieczonego batata / pomidor / ogórek / sos czosnkowy