Menu lunchowe
➡️ poniedziałek
krupnik z koprem
pieczony karczek w musztardzie francuskiej / sos własny / puree ziemniaczane / surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem
lub faszerowana kaszą kuskus z warzywami papryka z pieca / zielone pesto / ser scamorza
➡️ wtorek
zupa meksykańska z nachosami
pierś z kurczaka w ziołach / sos serowy / fusilli trzy kolory / smażona marchewka z cukinią
lub złociste placki ziemniaczane / gulasz z boczniaka / kwaśna śmietana kolendra
➡️ środa
kalafiorowa na mleku kokosowym z kolendrą
antrykot z indyka / ananas / ser / sos żurawinowy / frytki z pieca / mieszane kruche sałaty
lub pierogi z twarożkiem / wanilia / mus malinowy
➡️ czwartek
krem z cukinii z czarnuszką
bitki wieprzowe w sosie cebulowym / kasza gryczana / buraczki balsamico
lub mieszane kruche sałaty / ser pleśniowy / buraczki / karmelizowane orzechy / dressing
➡️ piątek
zupa pieczarkowa z natką
dorsz duszony w sosie śmietanowo – porowym / puree koperkowe / letnia surówka
lub kotlet gryczany / opiekane ziemniaki z ziołami / domowa mizeria z ogórków