Our events

Menu lunchowe

24 - 28 sierpnia

➡️ poniedziałek

krupnik z koprem

pieczony karczek w musztardzie francuskiej / sos własny / puree ziemniaczane / surówka z kiszonej kapusty z jabłkiem

lub faszerowana kaszą kuskus z warzywami papryka z pieca / zielone pesto / ser scamorza


➡️ wtorek

zupa meksykańska z nachosami

pierś z kurczaka w ziołach / sos serowy / fusilli trzy kolory / smażona marchewka z cukinią

lub złociste placki ziemniaczane / gulasz z boczniaka / kwaśna śmietana kolendra


➡️ środa

kalafiorowa na mleku kokosowym z kolendrą

antrykot z indyka / ananas / ser / sos żurawinowy / frytki z pieca / mieszane kruche sałaty

lub pierogi z twarożkiem / wanilia / mus malinowy


➡️ czwartek

krem z cukinii z czarnuszką

bitki wieprzowe w sosie cebulowym / kasza gryczana / buraczki balsamico

lub mieszane kruche sałaty / ser pleśniowy / buraczki / karmelizowane orzechy / dressing


➡️ piątek

zupa pieczarkowa z natką

dorsz duszony w sosie śmietanowo – porowym / puree koperkowe / letnia surówka

lub kotlet gryczany / opiekane ziemniaki z ziołami / domowa mizeria z ogórków