Lunch menu
➡️ poniedziałek
letnia zupa z czerwonej soczewicy
domowe chili con carne z kolendrą / kwaśna śmietana / pieczone w ziołach ziemniaki
lub duszony boczniak z kolendrą i estragonem na chałce / cebula / szpinak / sos czosnkowy
➡️ wtorek
gazpacho
schab pieczony / sos pieprzowy / kasza pęczak / surówka z selera
lub lekko pikantny gulasz wegetariański / młode ziemniaki z koprem
➡️ środa
pieczarkowa ze śmietaną
karkówka z grilla / sos tzatzyki / pieczone ziemniaki / kruche sałaty z pomidorem i szczypiorem
lub cukinia faszerowana / warzywa / mozzarella / kasza pęczak
➡️ czwartek
krem z kalafiora z oliwą koperkową
pieczone skrzydełka kurczaka / sos słodko – kwaśny / ryż jaśminowy
lub penne / grillowane tofu / sos słodko – kwaśny
➡️ piątek
pomidorowa z makaronem
dorsz w panko / puree ziemniaczane / surówka z białej rzepy
lub sałatka owocowa / ser Lazur / mieszane sałaty / dressing cytrynowo – miętowy